Borverseny

Talentométer 3

A fiatalok borversenye

MÁJUS 24-IG MEGHOSSZABBÍTVA!

Az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. tehetségkutatója

Szakmai partner a Central European Wine Institute

 

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

 

A Talentométer, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. tehetségkutató sorozata idén is folytatódik. A zenei rész mellett a tavalyi nagy siker után ismét lesz borászverseny, kifejezetten azért, hogy megtaláljuk a hazai borászat „új generációját”, és felhívjuk a figyelmet a feltörekvő fiatalokra. A Talentométer – Fiatalok borversenye azoknak a pályájuk elején álló, 40. életévüket be nem töltött fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. A borversenyre, előzetes zsűrizés után három júniusi vasárnapon keresztül kerül sor a budapesti A38 Hajó éttermében és teraszain.

 

A verseny- és fesztiválsorozaton a jó zene találkozik a jó borokkal – a Talentométer igazi fiatalos, laza, felszabadult és jó hangulatú rendezvény. Persze a lazaság nem zárja ki a szakmaiságot és a valódi megmérettetést: a borokról szakmai zsűri dönt, de a közönségnek is nagy szerepe van a döntésben. A döntőbe jutott borászok mindegyikére értékes díjak várnak: szakmai utak, címketervezés, barrique-hordó, fesztiválmegjelenések és sok más, a fiatal borászok számára hasznos dolog.

 

Laza, fiatalos, de szakmailag hiteles tehetségkutató. Ez a Talentométer – A fiatalok borversenye.

 

A borokat hat kategóriába lehet nevezni:

- könnyű fehér borok

- testes fehér borok

- rozéborok

- könnyű vörös borok

- nehéz vörös borok

- habzóborok

 

Nevezés

 

A nevezés a borok beszállításakor történik, a nevezési lap kitöltésével. A nevezési lap letölthető a Talentométer honlapjáról vagy kitölthető a minták beszállításakor a CEWI budapesti központjában.

 

Nevezési feltételek

 

A versenyre 40. életévüket be nem töltött borászok jelentkezhetnek, saját készítésű boraikkal. A nevezők jogosultak önállóan kereskedelmi forgalomba hozni a boraikat, és a nevezett borból legalább 300 literes mennyiséggel rendelkeznek. Nevezési díj nincs!

 

Minták beszállítása

 

A nevezni kívánt borokból 2 palackot kérünk beszállítani 2013. április 1. és május 17. között a CEWI budapesti központjába: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.

Egyeztetési lehetőség: (+36 1) 321 4858

 

A verseny menete

 

A nevezett borok a CEWI szervezésében május 27. és 31. között előzetes bírálaton esnek át. Minden kategóriában ötfős szakmai bizottság vakkóstoláson bírálja a borokat, és kategóriánként a 6-6 legmagasabb pontszámot kapott bor (a hat kategóriából tehát összesen 36 bor) jut tovább a három vasárnapon át tartó nyilvános borfesztiválra. A pontszámok a közönségszavazás lezárulásáig nem kerülnek nyilvánosságra. A zsűri fenntartja a jogot, hogy szükség esetén a nevezett borokat másik kategóriába sorolja.

 

NyereményekMinden eddiginél izgalmasabb, értékesebb és szakmaibb nyeremények várnak a döntőbe kerülő fiatal borászokra.

A hat kategória közönség-díjazottjainak a Vince magazinnal és a Vince Borfesztivállal együttműködésben promóciós ill. megjelenési lehetőséget biztosítunk.

A kategória szakmai díjai:

A hat kategóriában a szakmai zsűri által kiválasztott legtehetségesebb hat borász egy értékes szakmai tanulmányúton vehet részt egy neves európai borvidéken.

 

A szakmai nyereményút már visszaigazolt állomásai:

- Tenuta San Leonardo (Trentino, Olaszország)

- Château Pape Clement, Graves (Bordeaux, Franciaország)

- Château Fombrauge, Saint Emilion (Bordeaux, Franciaország)

- Château La Tour Carnet, Médoc (Bordeaux, Franciaország)

- Chateau Palmer (Margaux, Franciaország)

- Cru Classé de Graves (Léognan, Franciaország)

A kategóriák második helyezettjei professzionális barrique hordóval lehetnek gazdagabbak.

A harmadik helyezettek számára szakmai támogatóink fél-egyéves borforgalmazást ajánlanak fel.

A közönség sem távozik üres kézzel, a résztvevők között borismereti tanfolyamot, illetve támogatóink üzleteibe borvacsorára vagy vásárlásra szóló nagy értékű vouchereket sorsolunk ki.
 

Talentométer borfesztivál

 

A továbbjutó borokból az A38 Hajó boronként 25 litert vásárol meg a termelőktől (egységesen 1200 Ft + ÁFA/liter áron) a nyilvános bemutatókra. A továbbjutó borok három vasárnapon keresztül zajló borfesztivál-sorozaton mutatkoznak be a nagyközönségnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség 2500 Ft-os belépődíj ellenében végigkóstolhatja az adott napra eső három kategória összesen 18 borát, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbakra.

 

A fesztiválsorozat időpontjai

 

- könnyű+testes fehér borok, rozéborok: 2013. június 15. Helyszín: az A38 Hajó étterme és teraszai

- könnyű+testes vörös borok, habzóborok: 2013. június 16., Helyszín: az A38 Hajó étterme és teraszai

- döntő/gála: 2012. június 23., Helyszín: az A38 Hajó  étterme és teraszai

 

Főtámogatónk

Szerencsejáték Zrt. 

Szakmai támogatóink

Borigo

Central European Wine Institute

Doblo Bor és Bár

Dolce Vita Bor és Delikátbolt

Egykettő Borbisztró és Fröccsliget

Kadarka Bár

Radovin

A nyereményhordókat az Ézsiás Manufaktúra ajánlotta fel.

 

További információ

 

A38 Hajó

info@talentometer.hu

06 1 464 39 40

 

CEWI

06 1 321 48 58


YouTube